VTIS Online

19 May 2010

Eindelijk is het dan zover. Onze vastgoeddatabases staan sinds korte tijd in hun geheel online. Het heeft even geduurd, maar dan staat er ook een product waar we bij Strabo erg trots op zijn. Vanaf nu kunnen klanten vanaf elke computer met internetverbinding de databases raadplegen. Daarnaast heeft men altijd direct beschikking over de meest recente transacties. De tweemaandelijkse update met behulp van de cd-roms is voorgoed verleden tijd.

 

Er bestaat nog steeds een duidelijk onderscheid tussen de database met gebruikerstransacties (VTIS) en de database met beleggingstransacties (BTIS). Beide databases kunnen direct via de site www.vtisonline.nl geraadpleegd worden. De vorm en de mogelijkheden van de databases zijn grotendeels gelijk gebleven, maar er zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. De zoekfunctie is zo ingericht dat alle denkbare selecties mogelijk zijn, maar dat tegelijk ook snel en simpel een grove selectie tevoorschijn gehaald kan worden. Daarnaast kan er met één druk op de knop een export gemaakt worden naar Excel. Ook kunnen er diverse berekeningen gemaakt worden, waarbij te denken valt aan een gemiddeld huurprijs per m2 of het aantal transacties in een stad binnen een bepaalde periode. Op het detailscherm zijn per transactie alle kenmerken weergegeven plús een Google Maps-kaartje.

De komende tijd zullen we intensief met VTIS Online bezig blijven. Wij zijn van mening dat een dergelijk product eigenlijk nooit echt af is en we willen de online database continu verbeteren, vergemakkelijken en eventueel uitbreiden. We willen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van de gebruikers ofwel onze klanten. Een goede mix van gemak, overzichtelijkheid en uitgebreide mogelijkheden staat hierbij bovenaan. De belangrijkste stap is in ieder geval gezet en VTIS online is een feit!

Roel van Houwelingen is projectleider en databasemanager bij Strabo