Installaties telsystemen FootFall-Strabo voor Unibail-Rodamco

21 July 2009

Experian-FootFall en Strabo, sinds november 2008 partners in de verkoop en installatie van automatische telsystemen voor winkelcentra, hebben de eerste verkopen en installaties verricht. Het exclusieve samenwerkingsverband (officieel gestart in november 2008) heeft in het voorjaar van 2009 al succesvolle en volledige installaties in vier toonaangevende winkelcentra opgeleverd, te weten in:

  • Stadshart Amstelveen;
  • Stadshart Zoetermeer;
  • Stadshart Almere;
  • Piazza Eindhoven.

 
Verder volgt in de nazomer van 2009 de installatie van het vijfde centrum, namelijk het Sint Jorisplein te Amersfoort.
 
Sommige centra behoren tot de ‘meest uitdagende’ van Nederland, met telafstanden van meer dan 30 meter. Een aantal winkelcentra heeft tientallen uitgangen, waar een veelvoud van verschillende cameratechnieken (Thermal Camera’s, Brickstream, Laser) is opgehangen, teneinde (vrijwel) 100% betrouwbaarheid te garanderen. Brickstream camera’s en Lasercamera’s zijn nog niet eerder gebruikt in de Nederlandse situatie en zijn nodig om juist die typisch Nederlandse centra te tellen (grote afstanden en buitensituaties). Deze installaties vormen daarmee innovaties waarmee eigenaar/opdrachtgever Unibail-Rodamco Nederland het voortouw heeft genomen.
 
De combinatie Experian-FootFall (verreweg de grootste en betrouwbaarste aanbieder van telsystemen in Europa en daarbuiten) en Strabo (dé kenner van de Nederlandse ‘telmarkt voor winkelcentra’) is een zeer krachtige tandem, zo blijkt!
 
Vanaf heden kan door Unibail-Rodamco Nederland continu het precieze aantal bezoekers van de genoemde winkelcentra (per uur, dag, week, maand en jaar) bepaald worden. Unibail-Rodamco Nederland neemt ook het datamanagement af, dat een helder inzicht biedt in de telresultaten, met leesbare grafieken en tabellen. Hierdoor kan tijdig en gericht sturing gegeven worden aan het vergroten van de koopstromen.

Zie ook Passantentellingen met FootFall.

Meer informatie bij Hans van Tellingen, 020-6260817.